Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
lukasz1268 (7869 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
oppenheimer napisał:
Przez Ciebie przegralem flaszke! Jak moze palic jak nie kreci? Kobito... Zatankuj na esso i powinno byc ok

Hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(marzena5573)
Wiking
Joseph napisał:
marzena5573 napisał:
Witam. Może ktoś miał podobny problem z peugotem 307 rok 2005( benzyna). Na zimnym silniku pali pięknie, po przejechaniu 1-2 km i wyłączeniu można też go odpalić bo nie zdąży się nagrzać. Po przejechaniu 15km trzeba odczekać 2-3 godz żeby odpalił. Co może być przyczyną?

Czy aby nie wystarczy informacja że to francuz....

nie chce zapalić, czy nie "kręci" wcale?

Wogóle nie kręci, słychać tylko małe pyknięcie przy przekręceniu kluczykiem. Zastanawiałam się już czy to nie rozrusznik ale ten problem jest tylko i wyłącznie na ciepłym silniku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(marzena5573)
Wiking
oppenheimer napisał:
Przez Ciebie przegralem flaszke! Jak moze palic jak nie kreci? Kobito... Zatankuj na esso i powinno byc ok

Ok, zatankuję na esso a jak dalej będzie problem to przegrałes drugą flaszkę panie wszystko wiedzący.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
marzena5573 napisał:
Joseph napisał:
marzena5573 napisał:
Witam. Może ktoś miał podobny problem z peugotem 307 rok 2005( benzyna). Na zimnym silniku pali pięknie, po przejechaniu 1-2 km i wyłączeniu można też go odpalić bo nie zdąży się nagrzać. Po przejechaniu 15km trzeba odczekać 2-3 godz żeby odpalił. Co może być przyczyną?

Wogóle nie kręci, słychać tylko małe pyknięcie przy przekręceniu kluczykiem. Zastanawiałam się już czy to nie rozrusznik ale ten problem jest tylko i wyłącznie na ciepłym silniku

Na moje oko to rozrusznik, wymiana szczotek powinna załatwić problem. Nie jest to kosztowne, więc warto od tego zacząć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
262 Posty

(oppenheimer)
Stały Bywalec
Tylko napisz czy pomoglo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(marzena5573)
Wiking
Joseph napisał:
marzena5573 napisał:
Joseph napisał:
marzena5573 napisał:

Na moje oko to rozrusznik, wymiana szczotek powinna załatwić problem. Nie jest to kosztowne, więc warto od tego zacząć.

Ok dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
262 Posty

(oppenheimer)
Stały Bywalec
Jak przekrecasz kluczyk to slychac cos? Powinno byc stukanie bendiksa Jezeli slychac to rozrusznik, jak nie to cos wczesniej padlo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
corny knut
(grandemilan)
Wiking
oppenheimer - po technikum samochodowym,dłubię dla przyjemności
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów

(Aneta82)
Wiking
Czy to nie będzie alternator? Przejedziesz tyle, na ile będzie energii, a później do czasu gdy się nie naladuję to nie pali... Miałam kiedyś tak samo: - )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów
Qmulus Krakow
(qmuluskrakow)
Stały Bywalec
Aneta82 napisał:
Czy to nie będzie alternator? Przejedziesz tyle, na ile będzie energii, a później do czasu gdy się nie naladuję to nie pali... Miałam kiedyś tak samo: -u )

A jak się potem laduje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok